کفی طبی

کفی طبی یکی از رایج ترین ارتوزها در بین عموم می باشد بگونه ای که مزایای استفاده از کفی طبی مناسب بر کسی پوشیده نیست. کفی طبی در داخل کفش قرار میگیرد تا به آناتومی و بیومکانیک پا ها کمک کند بگونه ای که فرد بتواند بیشترین بازگشت انرژی را هنگام فعالیت و راه رفتن تجربه کند. کفی طبی همچنین می تواند جهت مشکلاتی نظیر دیابت، خار پاشنه، آرتروز و یا کوتاهی یکی از پا ها تجویز شود. با استفاده از کف طبی می توان احتمال نیاز به جراحی و مشکلات پا را کاهش داد.

 

کفی طبی

مزایای استفاده از کفی طبی

کفی طبی ای که بصورت اختصاصی برای هر فرد طراحی شود می تواند به تسکین درد، کمک به اصلاح ناهنجاری های ارتوپدی ( صافی کف پا) و حمایت از بافت نرم و استخوان ها کمک کند.

مکانیزم و عملکرد کفی طبی

کفی طبی اختصاصی می تواند با توزیع فشار در تمامی نواحی پا و همچنین اصلاح محل قرارگیری استخوان های ریز پا، مچ پا و زانو باعث کاهش درد و توزیع وزن و جلوگیری از ابتلای فرد به مشکلات ثانویه گردد. کفی طبی همچنین عملکرد اندام تحتانی را بهبود میبخشد و باعث می شود فرد کمتر احساس خستگی نماید. کفی طبی با جذب فشار و جذب ضربه های مکرر هر قدم در هنگام راه رفتن، سلامت مفاصل را افزایش می دهد.

مطالعه کنید
اسکن کف پا

معمولا کفی طبی بر اساس اینکه چگونه بتواند به فرد بر اساس نیاز، فعالیت، سن و مشکلش کمک کند انواع مختلف و مواد سازنده متفاوتی میتواند داشته باشد. مثلا کفی طبی ای که برای یک فرد برای استفاده روزانه پیاده روی تجویز میشود قطعا با کودکی کف پای صاف دارد و در سن رشد قرار دارد متفاوت است.

همچنین میزان پوشش دهی کفی طبی از کف پا بر اساس نیاز بیمار و کفش مورد استفاده آنها نیز متفاوت می تواند باشد مثلا ورزشکاران با توجه به حجم کفش مورد استفاده می توانند از کفی هایی که فقط ناحیه پاشنه را پوشش می دهد استفاده کنند.

نکته بسیار مهم در انتخاب کفی طبی یا خرید کفی طبی

نکته مهم این است که کفی های طبی آماده یا از پیش ساخته شده به هیچ وجه جنبه درمانی ندارند زیرا بطور عمده برای افراد زیادی تولید می شوند. باید توجه داشت که شکل پاهای هر شخص مانند اثر انگشتش منحصر به فرد است. این نوع کفی های آماده که در داروخانه ها کفش فروشی ها یا لوازم و تجهیزات پزشکی ها یافت می شوند فقط جنبه ی بیزینسی دارند و با نرمی اولیه باعث میشوند تا شما را در مرحله اول با حس جدیدی که با استفاده از آنها دارید گمراه شوید ولی درآینده شما را متحمل هزینه های سنگینی می کنند.

مطالعه کنید
شکستگی مچ پا

 

کفی آمادهIMG 20230402 191722 scaled 600x600.jpg - کفی طبی

موارد رایج استفاده کفی طبی
بطور کلی می توان گفت کفی طبی بطور گسترده برای بیماران با مشکلاتی مثل:
  • آرتریت: روماتیسم و آرتروز
  • کمردرد
  • بونیون: برجستگی دردناک کنار شت پا
  • بورسیت: التهاب کیسه های مایع در پاشنه یا پنجه
  • دیابت: به علت کاهش حس در پا و نازک شدن پوست احتمال زخم و حتی قطع عضو بالا می رود
  • کف پای صاف: خوابیدن قوس پا
  • قوس زیاد پا: به شکل گنبد بودن پا که باعث درد شدید در پنجه و ایجاد خار پاشنه می شود
  • انگشت چکشی:در اثر اسیب دیدگی تاندون انگشتان انگشتان با بالا می آیند و با رویه کفش اصطحکاک ایجاد کرده و ملتهب و درد ناک می شوند
  • خارپاشنه: دردناک شدن پاشنه مخصوصا در صبح زود با اولین قدم
  • صدمات
  • بیماری های مادرزادی و بدشکل پا
قیمت کفی طبی اختصاصی یا سفارشی

قیمت کفی طبی براساس نیاز بیماران و نوع مواد سازنده برای کفی می تواند متغیر باشد ولی اصولا بر اساس تعرفه صادره از انجمن ارتوز و پروتز بگونه ای عادلانه محاسبه می شود که با طراحی و اسکن سه بعدی معمولا قیمتی حدود ۱ میلیون به بالا دارد

چه زمانی برای دریافت کفی طبی در کودکان با مشکل کف پای صاف مناسب است؟

اگر هدف بهبود کامل مشکل کودک باشد باید قطعا تا قبل از زمانی که سایز پای کودک نهایی شود و سن رشد هنوز ادامه دارد درمان شروع بشود

مطالعه کنید
اختلاف طول پاها (کوتاهی پا)
چقدر زمان برا ی نتیجه گرفتن از درمان با کفی طبی در کف پای صاف نیاز است؟

معمولا بین ۲ تا ۳ سال باید از کفی طبی و درمان توانبخشی استفاده شود و کودک در بازه های ۳ ماهه پیوسته مورد معاینه قرار بگیرد و کف پا و روند درمانی بررسی شود.

عمر کفی طبی چقدر است؟

بسته به نوع مواد سازنده کفی طبی این زمان متغییر است بگونه ای که بعضی از کفی ها عمری حدود ۱۰ سال و بعضی چند ماهه دارند. البته باید توجه داشت که با تغییر سایز پا نیاز به طراحی مجدد وجود دارد و همچنین میتوان بصورت کلی گفت با هر کفش جدید کفی طبی جدید هم نیاز می شود.

در صورت نیاز به مشاوره رایگان در قسمت تماس با ما با ما ارتباط برقرار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *